Składniki:
- 100 g naturalnego tofu
- pół czerwonej cebuli
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki curry
- ewentualnie pieprz do smaku
- dowolna zielenina do dekoracji
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- 2 kiełbaski sojowe
- trochę wody
Przygotowanie:
- Cebulę i kiełbaski pokroić na drobne kawałki.
- Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć wymienione wyrze składniki
- Tofu rozdrobnić w miseczce dodać przyprawy i 2-3 łyżeczki płatków drożdżowych
- Dodać przyprawione tofu i smażyć przez chwilę, ciągle mieszając (w razie potrzeby można dodać niewielką ilość wody).
- Gotową "jajecznicę" przełożyć na talerz i udekorować zieleniną.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz