Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy, (garść kaszy jaglanej-dla chętnych)
- pół koncentratu lub 2 świeże pomidory
- bazylia, oregano, carry, zioła prowansalskie, kurkuma, papryka ostra
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- warzywa na patelnie usmażone( ja dałam mrożone)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka asafetydy ( lub ząbek czosnku- ja posypałam sproszkowanym)
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- sezam do obtaczania kotlecików
- olej kokosowy do smażenia lub oliwa z oliwek
- Wszystkie składniki oprócz sezamu zmiksuj na gładką masę.
- Uformuj 8 -12 kotlecików z masy cieciorkowej.
- Każdego kotleta obtocz w sezamie niełuskanym.
- Rozgrzej olej na patelni i smaż około 3 minuty z każdej strony.
smacznego
przed smażeniem
surowe "mięsko" :P
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz