Składniki:
- paczka wiórków kokosowych
- 2 banany
- 6 łyżek mąki kukurydzianej
- 3 łyżki suszonej żurawiny
- szklanka dowolnych orzechów
- czekolada 90 lub 100% ( u mnie 2 paski)
- syrop do posłodzenia (u mnie klonowy i żurawinowy)
- łyżeczka cynamonu
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- dodałam troszkę(ok łyżkę) mleko sojowego, bo wyszła mi za gęsta masa
- otręby
- migdały
- miarka odżywki białkowej ( Vegan Blend łączy w sobie izolat białka fasoli, białko ryżu)
WYKONANIE:
- do miski wkładamy wiórki, banany, orzechy(ja swoje wcześniej zmieliłam w młynku do kawy), migdały, otręby. Całość miksujemy blenderem ręcznym
- w między czasie rozgrzewamy piekarnik do 180stopni
- do masy dodajemy mąkę, żurawinę, białko, syrop w ilości by zapewnić sobie odpowiednią słodkość i wszystkie składniki jakie chcemy.
- za pomocą łyżki kładziemy masę na papier do pieczenia
- ciastka pieczemy 30 minut w 180°C
- ciastka studzimy
- w garnku rozpuszczamy czekoladę z cynamonem i syropem, studzimy i oblewamy ciastka. Ja poszłam na łatwiznę, bo pokruszyłam czekoladę na ciastka jeszcze przed wsadzeniem do piekarnika.
I gotowe. Smacznego
syropy, których użyłam do ciastek
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz