ten przepis podsunęła mi klientka, która nie je już kilka lat mięsa. ja go trochę zmodyfikowałam i wyszło takie coś :)
składniki :
- paczka zielonej soczewicy
- pieczarki ( ja dałam trochę ponad pół kilo)
- papryka
- inne warzywa ( u mnie zielona fasolka, kukurydza)
- makaron orkiszowy
- łyżeczka cynamonu, sól himalajska, pieprz
- cebula
- pomidory w puszce lub świeże ( u mnie puszka, nienawidzę pomidorów, mogę je jeść tylko zmiksowane i doprawione)
- ziarna słonecznika i dyni (bo bardzo zdrowe i dobre!)
- roszponka do ozdoby
- gotujemy zieloną soczewicę(ok 20min) i makaron orkiszowy(gotuje się on chwilę)
- w między czasie kroimy paprykę, pieczarki, cebulę i dowolne warzywa
- podsmażamy na patelni
- pomidory blendujemy w garnuszku
- do całości dorzucamy podsmażone pieczarki, warzywa i pestki, całość posypujemy cynamonem i przyprawami
- soczewicę i makaron odcedzamy i polewamy mieszanką warzyw
gotowe. smacznego ;)
polecam podawać z kotletem przepisy
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz