piątek, 29 maja 2015

pasta z awokado na kanapki

Składniki
  •     1 dojrzałe awokado
  •     sok z cytryny
  •     sól i pieprz do smaku
  •     kilka listków świeżej bazylii

 Sposób przygotowania
  1.  Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wkoło pestki. Przekręcić, jak jajko z niespodzianką i rozpołowić.
  2.  Wydrążyć łyżeczką miąższ, a pestkę i skórę wyrzucić.
  3.  Miąższ włożyć do miseczki, skropić sokiem cytrynowym i zblendować na gładką masę, rozgniatając awokado.
  4. Dodać posiekaną bazylię i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smarować pastą pieczywo, najlepiej razowe.
i gotowe.
Smacznego 


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 *Kolorowaaaa*

Designed By Blokotek