piątek, 5 czerwca 2015

czekoladowy mus z kaszy jaglanej z bananem

Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1,5 łyżki 100% ciemnego kakao
- 2 łyżki syropu klonowego
- szklanka wody
- pol szklanki mleka roślinnego
- suszone banany(akurat miałam pod ręka)mogą być inne owce  

Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody pod przykryciem aż zmięknie i wsiąknie całą wodę. 
  2. Po ostygnięciu kaszę przekładamy do miksera, wlewamy mleko i miksujemy kaszę na gładką masę.
  3. Dodajemy kakao i ksylitol i ponownie miksujemy. 
  4. Kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy banana.
Mus czekoladowy przerósł moje oczekiwania, PYCHA!!
smacznego

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 *Kolorowaaaa*

Designed By Blokotek