Składniki:
- kostka tofu 180gram
- makaron orkiszowy
- ząbek czosnku
- 1 średnia cebula
- 1 duża marchewka
- 1 puszka krojonych pomidorów lub 5 świeżych dojrzałych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżki soli himalajskiej
- szczypta pieprzu
- 6 świeżych liści bazylii
Przygotowanie:
- obraną cebule pokroić w krążki
- marchewkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry
- ugotuj makaron
- obierz czosnek i pokrój go drobno( ja wycisnęłam )
- do dużego garnka ustawionego na ogniu wlej oliwę i rozgrzej ją, wrzuć czosnek mieszaj ok minuty
- na aromatyczną oliwę wrzuć krążki cebuli i plasterki marchewki . przykryj i zmniejsz ogień
- warzywa potrzymaj ok 2min pod przykrywką i dodaj pomidory
- gotuj warzywa na małym ogniu ok 10min pod przykryciem
- zmiksuj warzywa na sos z przyprawami
- tofu zblenduj z sosem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz